מבחן אמי"ר הוא מבחן שהמטרה שלו היא לסווג את רמת האנגלית שלכם, כשאתם מבקשים להתקבל למוסד הלימודים. עם זאת, את מבחן אמי"ר תוכלו לבצע גם בהיותכם סטודנטים, וזאת על מנת לשפר את רמת האנגלית איתה נרשמתם ובכך לחסוך בקורסים באנגלית שהם קורסים חובה ונחשבים ליקרים יותר מקורסים סטנדרטיים במהלך התואר. המבחן הינו מבחן חיצוני של המרכז הארצי להערכה ונערך במספר מועדים קבועים בשנה, וזאת בשונה ממבחן אמיר"ם שהינו מבחן פנימי של המוסד האקדמי ונערך במספר גדול של מועדים, בהתאם לצרכים של המוסד הלימודי.
למי מיועד מבחן אמיר?
אם נרשמתם ללימודים אקדמיים או שאתם בדרככם לעשות זאת, אתם וודאי יודעים שסיומה של שנת הלימודים השנייה אתם נדרשים להגיע לרמת "פטור" באנגלית, כדי שבשנת הלימודים השלישית כבר תוכלו לכתוב עבודות מחקר המתבססות על חומרים מורכבים בשפה האנגלית. עבור סטודנטים שציון האנגלית שלהם בפרק הפסיכומטרי נמוך, ניתנת האפשרות לשפר את רמת האנגלית באמצעות מבחן אמי"ר, בין אם לפני ההרשמה ובין אם במהלך הלימודים. כל שיפור הציון יוביל לכך שתעשו פחות קורסים. בנוסף, ישנם מוסדות לימוד שלא מחייבים מעבר של בחינה פסיכומטרית, אך כן ציון מספק באנגלית ואת זה ניתן להשיג דרך מעבר של בחינת אמי"ר.
מבנה מבחן אמיר
בחינת אמיר היא בחינה בכתב ובזמן מוגבל, וכללת שלושה פרקים: פרק השלמת משפטים, פרק ניסוח מחדש ופרק הבנת הנקרא (אנסין), בדיוק כמו במבחן אמיר"ם ובבחינה הפסיכומטרית. לכל שאלה במבחן מצוינות ארבע תשובות אפשריות והן מסומנות בספרות 1-4. את בחירת התשובה תצטרכו לבצע באמצעות סימון התשובה הנכונה.
מה ההבדל בין אמיר"ם לאמי"ר?
- זמנים – במבחן אמי"ר לכל פרק יש זמן מוקצב, וזאת בשונה למבחן אמיר"ם, בו אין הגבלת זמן לפרק אך כן ישנה הגבלה של זמן לפתרון כל שאלה.
- חזרה אחורה – במבחן אמי"ר, לא ניתן לחזור אחורה לפרקים שכבר סיימתם ולתקן תשובה. במבחן אמיר"ם לעומת זאת, תוכלו לחזור אחורה ולתקן תשובה. נקודה נוספת היא שמבחן אמיר"ם מאפשר לרוץ קדימה אם סיימתם לענות על שאלה, בעוד במבחן אמי"ר תצטרכו להמתין שיסתיים הזמן המוקצב לפרק.
- ממוחשב/בכתב – מבחן אמיר הוא מבחן בכתב, ומבחן אמיר"ם הוא מבחן ממוחשב.
- אדפטיבי/אחיד – הבדל מהותי מאוד בין שני המבחנים הוא שמבחן אמי"ר הוא מבחן בעל רמה אחידה וקבועה. מבחן אמיר"ם, לעומת זאת, הוא מבחן ממוחשב ולכן הוא אדפטיבי. כלומר, בתחילה השאלות הן ברמה בינונית, שנעשית נעשית קשה יותר ככל שאתם עונים נכון על התשובות.
הציון במבחן אמיר
ציון מבחן אמיר נע בין 50-150, בדומה לציונים במבחן אמיר"ם ובבחינה הפסיכומטרית. כבר מספר ימים עד מספר שבועות, תקבלו את הציון במייל דרך המרכז הארצי לבחינות והערכה.
- 134 ומעלה – הגעתם לרמת פטור, לא תצטרכו לבצע קורסים באנגלית!
- 120-133 – רמת מתקדמים ב' – קורס אחד באנגלית
- 100-119 – רמת מתקדמים א' – שני קורסים באנגלית
- 85-98 – רמה בסיסית – שלושה קורסים באנגלית
- 70-84 – רמה טרום בסיסי ב' – ארבעה קורסים באנגלית
- 50-69 – רמה טרום בסיסי א' – חמישה קורסים באנגלית
כדאי לציין שישנם מוסדות אקדמיים שלא מקבלים אליהם סטודנטים בציון של מתחת ל-84, וזאת ללא קשר למספר הקורסים, וכן מסלולי לימוד אשר דורשים אנגלית ברמה גבוהה כבר עם תחילת התואר, כדוגמת לימודי רפואה.
כיצד מומלץ ללמוד לקראת מבחני אמיר?
את הלמידה לקראת המבחן מומלץ להתחיל כ-3 חודשים לפחות לפני המועד שלו, ולהסתייע במבחנים לדוגמה על מנת להכיר את המבנה ואת רמת השאלות. כמובן שהכרחי להרחיב את אוצר המילים ככל הניתן, בדגש על אוצר מילים אקדמי שכן רמת הטקסטים היא גבוהה מאוד.
הכנה למבחן אמי"ר עם ג'רוזלם פוסט לייטוק
לומדים לקראת מבחן אמי"ר? באמצעות אימון טלפוני אחד-על-אחד עם מורה לאנגלית, בתוכנית המותאמת ללמידה למבחן אמי"ר – תוכלו ללמוד היטב ובצורה מותאמת לקראת המבחן, להרחיב בצורה משמעותית את אוצר המילים שלכם ולפתח את המיומנויות הדרושות למבחנים מן הסוג הזה – מטכניקות לפתרון שאלות בצורה יעילה, דרך שיפור מהירות הקריאה ועד לתרגול שאלות ממש כמו במבחן. השיעור הטלפוני, המתקיים עם מורה לאנגלית אשר דובר אנגלית ברמת שפת-אם, מתאים לכל רמת ידע ומתקיים בזמן שלכם ומהמקום המתאים לכם, באווירה תומכת ומעודדת.